U nedelju izmena tramvajskih linija 5, 6, 7 i 14

U nedelju, celodnevno, tramvaji sa linije 5 saobraćaće na relaciji Kalemegdan /Donji grad/ - Tašmajdan i nosiće oznaku 5L. Linija 6 se ukida. Tramvaji sa linije 7 saobraćaće na relaciji Blok 45 - Omladinski stadion i nosiće oznaku 7L, a vozila sa linije 14 saobraćaće na relaciji Banjica - Omladinski stadion i nosiće oznaku 14L.

Na izmenjenim delovima trasa, tramvaji će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza. Na relaciji Ustanička - Vukov spomenik uvodi se autobuska linija sa oznakom 6A. Trasa linije je sledeća: Ustanička (tramvajska okretnica) - Bulevar kralja Aleksandra - Ruzveltova - Kraljice Marije (Vukov spomenik) - Bulevar kralja Aleksandra i dalje ka Ustaničkoj. Autobusi sa linije 6A koristiće postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza duž trase.

Ukida se stajalište "Vukov spomenik /Bulevar kralja Aleksandra/" ispred restorana "Orašac". Izlazno-polazno stajalište za liniju 6A (kod Vukovog spomenika) biće u Ulici kraljice Marije (u terminusu sa linijom 32), a na terminusu "Ustanička" koristiće tramvajsku okretnicu, navodi se u saopštenju GSP "Beograd".

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još