Vučić: Srbija hoće da rešava probleme i nema vremena za čekanje

"Pozicija Srbije je jasna. Mi smo otvoreni za razgovore uvek, svuda, na svakom mestu i pod okriljem Evropske unije. Nismo imali problem sa tim kako je radila Ketrin Ešton već sa Prištinom koja nije htela da da nikakav ustupak, a sa srpske strane je to stalno traženo", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, sve vreme postoji naša komunikacija i sa Briselom i sa mnogim evropskim i vanevropskim centrima moći.

"Razgovaramo i pokušavamo da pronađemo "modus operandi", nikome ne odgovara da se stvari zamrznu i da sve ostane po starom", istakao je prvi potpredsednik Vlade dodajući da se nada da će Srbija naići na razumevanje, da će razgovori biti nastavljeni, jer ako taj problem rešimo za mesec dana mi smo ogromnu stvar za našu zemlju rešili.

Vučić je rekao da se svakog dana razgovara i da niko neće to stavi pod tepih.

"Najvažnija poruka je da Srbija hoće da rešava probleme i da Srbija nema vremena za čekanje", naveo je vicepremijer.

Prvi potpredsednik Vlade nema informacije o tome da će se komesar za proširenje Štefan File uključiti u dijalog Beograda i Prištine, o čemu spekulišu mediji u Srbiji, ali je, kako je rekao, njegov utisak da svi pokušavaju da pronađu način da se razgovori ne zatvaraju, već nastave.

Izvor: Smedia

Pogledajte još