Cepter odustao od kupovine "Prosvete"

BEOGRAD, 12. maja 2009. (Beta) - Konzorcijum Univerziteta Singidunum iz Beograda i kompanije "Cepter buk vord" odustao je od kupovine izdavačkog preduzeća "Prosveta" zbog toga što ne bi mogao da menja namenu knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, saopštila je u sredu Agencija za privatizaciju.

Taj konzorcijum je bio prvorangirani ponuđač na tenderu za prodaju 70 odsto kapitala "Prosvete", za koji je ponudio cenu od 5,7 miliona evra i investicije u vrednosti od dva miliona evra u roku od dve godine.

Agencija ističe da nije prihvatila taj zahtev ponuđača, imajući u vidu da je zaštita te "Prosvetine" knjižare predviđena tenderom i odlukom Vlade Srbije, a sa čim su bili upoznati svi učesnici na tenderu u trenutku podnošenja ponude.

Prvorangiranom ponuđaču Agencija će naplatiti licitacionu garanciju u iznosu od 200.000 evra, a drugorangirani ponuđač, preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i marketing Medija (MEDIA) II iz Beograda će biti pozvan da potpiše ugovor o kupovini "Prosvete".

Pogledajte još