Vermezović: Saša Ilić je nezamenjiv!

"Igrači su bili pod strahovitim psihološkim pritiskom u Ivanjici, imali smo motivisanog protivnika i nezgodan teren, a na ruku nam nije išlo ni to što smo poslednjih godina teško izlazili na kraj sa Javorom. Zadovoljan sam jer smo izašli iz rezultatske krize, iako igra nije bila na visokom nivou. Ali, nadam se da je sa tim gotovo", rekao je Vermezović novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

On je kazao i da je ekipa imala problem sa samopuzdanjem nakon tri vezana meča bez pobede.

"Takve stvari se dešavaju svim igračima, pogotovo što fudbaleri Partizana nisu navikli na loše rezultate u serijama. Uprkos svemu borbenost i zalaganje moraju da budu na visokom nivou, jer publika može da oprosti sve osim nezalaganja",
istakao je trener Partizana.

Prema njegovim rečima prethodne četiri utakmice (remiji protiv Hajduka i Slobode, poraz od Vojvodine i pobeda protiv Javora) bile su veoma nezgodne, ali je posle svega ipak zadovoljan urađenim.

"Sad nam sledi novi ciklus utakmica gde nam je raspored, uslovno rečeno, malo lakši. Biće međutim i tu nezgodnih rivala, koji se bore za opstanak, a sledi nam i večiti derbi. U narednom periodu očekujem više od ekipe, u smislu bodova, četiri boda prednosti su značahjna u ovom trenutku za nas".

Vermezovih je najavio i povratak Lazara Markovića, koji u prolećnom delu sezone nije odigrao nijednu utakmicu zbog rehabilitacije u Engleskoj.

"Nisam čovek koji će da kuka za igračima koji su odsutni. Lazar će sutra da se vrati, u kakvom stanju, to niko ne zna, ali bilo bi mi drago da odigra još neku utakmicu ove sezone. Uprkos svemu imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i uveren sam da Partizan može bez bilo koga, osim Saše Ilića, koji je vođa ove ekipe".

Vermezović je naveo da je evidentno kako su napadači u poslednje tri utakmice u maloj krizi, ali da veruje kako će u završnici prvenstva, kada je najbitnije, ponovo "proraditi". Takođe, dodao je da je Predragu Luki i Eliomaru Silvi, zimskim pojačanjima iz Rada i Javora potrebno im je vreme da se uklope u sistem rada velikog kluba, jer su obojica stigli iz manjih sredina u kojima su ciljevi bili drugačiji.

Na pitanje da prokomentariše priče o premiranju fudbalera Spartaka, uoči meča sa Crvenom zvezdom, Vermezović je rekao.

"Bio sam iznenađen kada sam pročitao vest o tome, nemamo mi para za bacanje na takve stvari", zaključio je trener Partizana.

(Tanjug)

Pogledajte još