Vulin: Srbija želi rešenje i spremna je za dijalog

Komentarišuci izjavu kosovskog premijera Hašima Tacija, koji smatra neozbiljnom mogucnost nastavka razgovora Beograda i Prištine bez posrednika, Vulin je rekao da je "jedino neozbiljno nuditi Srbiji sporazum na praznom papiru u kome nema nicega".

- Vrlo je neozbiljno da se gospodin Taci tako ponaša - da jedan dan preti ratom, a drugi dan govori da nece da pregovara - istakao je Vulin, gostujuci u Jutarnjem dnevniku TV Pink.

Vulin je dodao da "pregovaramo više sa medunarodnom zajednicom nego sa gospodinom Tacijem, jer se on tu ne pita bog zna koliko".

Vulin je, takode, rekao da bi voleo i da visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, koja se nalazi na balkanskoj turneji, poseti našu zemlju.

- Ako dode, to znaci da ima neki predlog, to znaci da ce se nešto pomeriti sa mrtve tacke - kazao je Vulin i dodao da to, da li ce Ešton doci ili ne, ne zavisi, na žalost, samo od nje.

Vulin je ocenio da su reakcije na odluku Beograda da odbije potpisivanje ponudjenog sporazuma bile ocekivane, jer niko nije ni ocekivao da Srbija jednostrano poništi svoju nezavisnost i dodao da je na taj nacin izborena cak i odredjena doza poštovanja.

Na pitanje da li postoji datum do kada bi trebalo ocekivati neko razrešenje pitanja Kosova i Metohije, Vulin je odgovorio da takav datum ne postoji, podsetivši da problemi na Kosovu i Meothiji traju vec vekovima.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još