Nedelja arhitekture od 18. do 30. aprila

Ovogodišnja, osma BINA, pod nazivom "Razotkrivanje arhitekture", počinje u četvrtak, 18. aprila svečanim otvaranjem u Kulturnom centru Beograda i izložbom u Francuskom kulturnom centru Paviljona Arsenala iz Pariza "Re arhitektura".

"Re arhitektura" predstavlja po dva projekta 15 evropskih agencija koje se bave preuređenjem Amsterdama, Berlina, Brisela, Londona, Madrida, Pariza i Roterdama.

Urednica Kulturnog centra Beograda Aleksandra Estela Bjelica Mladenović rekla je novinarima da će u svim galerijskim prostorima te ustanove biti sedam izložbi. Uz to će studenti arhitekture Megatrenda postaviti instalaciju ispred KCB.

U galerijama KCB biće izložbe "Oko grada", "Le Korbizjeovo reorijentisano putovanje" vizuelnih umetnika Davida Beržea i kustoskinje Elke Krasni, "Nova slovenačka arhitektura" i predstavljanje radova sa arhitektonskih konkursa.

Direktorka BINA Jelena Ivanović Vojvodić rekla je da urbanisti i arhitekti ne mogu biti zadovoljni i čine sve kako bi se otklonili nedostaci, a tragaju i za novim uglovima sagledavanja i uticaja na eventualne promene.

Izvor: Beta

Pogledajte još