Slučajan susret nebliskih vrsta

On je na petom spratu čekao lift koji se izgleda opet zaglavio negde kod trećeg, a ona je na sedmom užurbano izletela iz kuće, zalupila vrata i krenula da tutnji niz stepenice, jer je znala da lift ne radi. Umalo ga nije oborila, natrčavši na njega kada je i sam krenuo niz stepenice. Pomerio se i pogledao ju je. Bila je lepa. Rekao joj je: „Baš lepo izgledaš jutros.“ Ona je zbunjeno procedila: „Hvala!“ i nastavila da trči nizbrdo da ne bi opet zakasnila na posao. Te nedelje je već kasnila tri puta u dva radna dana. Nije sad bitno kako, verujte na reč.

Tek kada je – bukvalno u poslednjem trenutku da ne zakasni – stigla na posao, počela je da razmišlja o slučajnom susretu i onome što joj je rekao. Šta li je mislio time da dobro izgledam? Sigurno ne to da dobro izgledam! Možda samo hoće seks sa mnom. Ali čudno je. Da je samo to, valjda bi probao odavno, pa već tri godine se znamo iz viđenja, tu iz ulaza. Možda mu treba neka usluga? Videću narednih dana, samo treba imati strpljenja. A nemam ga! Aaaaaa, izludeću! Da nije bio ironičan? Možda sam grozno izgledala dok sam onako trčala niz stepenice. Ne verujem da je to – ma on nije taj tip! Svejedno, moram da počnem da ustajem ranije. Ovako više ne ide. Kasnim, plašim ljude po hodnicima, pa to je stvarno loše. Možda mu se sviđa neka moja drugarica? Ni to ne deluje kao verovatno, jer me je retko sretao sa njima. Moram nekome sve da ispričam, zajedno smo pametnije!

Na pauzi za ručak je na brzinu uputila koleginicu u ovaj komplikovani slučaj i analiziravši sve činjenice, zajedno su konstatovale da:

- sigurno nije mislio (samo) to što joj je rekao

- verovatno ima neki skriveni, koristoljubivi motiv koji će vremenom isplivati na površinu

- je najbolje da mu se ne javlja narednih dana, ne bi li ga izazvala da što pre napravi sledeći korak

- treba da obaveštava koleginicu o daljem razvoju događaja

Dok je, kasneći petnaest minuta, opušteno ulazio u svoju kancelariju, setio se iznenadnog susreta sa komšinicom i još jednom pomislio: „Baš je lepo izgledala jutros. I drago mi je što sam joj to i rekao. Devojke to vole.“

Pogledajte još