Ukida se emisija "Preljubnici", VB pod nadzorom

U saopštenju Saveta RRA navodi se da je u prethodnom periodu sačinjeno više izveštaja Službe za nadzor i analizu programa u kojima je isticano da ovakvi programski sadržaji ozbiljno ugrožavaju dostojanstvo ličnosti i narušavaju razvoj maloletnika.

Od predstavnika TV "Pink" zatraženo je da obustave emitovanje emisije "Preljubnici", a da se "Trenutak istine" emituje posle 23.30 časova, što je emiter u celini prihvatio.

Savet je zatražio povećanu uredničku odgovornost emitera i u slučaju emisije "Farma", budući da je povodom incidenta sa učesnikom "Farme" Erom Ojdanićem, Savet reagovao i uputio snimak sporne emisije Javnom tužilaštvu.

Stručne službe Agencije vrše pojačan nadzor i nad rijaliti programom "Veliki brat" na TV B92, tako da će u slučaju oba programa ("Farma" i "Veliki brat") primedbe odmah dostavljati emiterima.

Savet je odlučio da zatraži sastanak sa Savetom za štampu zbog činjenice da je uočeno da delovi rijaliti programa koji su pokriveni zvučnim signalom, odnosno "bipovani", u emitovanju doživljavaju svoju promociju u štampi.

Iniciranjem ovog sastanka Savet želi da zajedničkim delovanjem regulatora javnost zaštiti od neprikladnog i uvredljivog sadržaja.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još