Eštonova preko video linka za Crnogorce: Primer ste državama u regionu

Eštonova je prilikom zvanične posete Podgorici kazala da su predsednički izbori uzeli dosta vremena, prenose "Vijesti.net":

- I mi smo pažljivo saslušali predstavnike OEBS-a i znam da rezultati tek treba da budu potvrđeni. Želim da pozovem da sve političke strane budu na konstruktivan način uključene u to pitanje i da ga adresiraju u skladu sa određenim pravnim procedurama.

Ona je u kratkoj izjavi za medije kazala da nije slučajnost to što posetu regionu počinje iz Podgorice, navodeći da je Crna Gora primer državama okruženja.

- Verujem da ova zemlja može biti ponosna zbog značajnih dostignuća, jer kao takva može biti primer u regionu - kazala je ona i dodala da ipak ima još nekih nerešenih pitanja kojima se treba pozabaviti.

- Želim da progres bude stabilan. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije su prioriteti za vas i znam da se bavite pitanjem ustavnih reformi tako da vaše sudsvo bude nezavisno.

Ešton se izjavom u trajanju od tri minuta novinarima obratila preko video linka, iako je bila u susednoj prostoriji Evropske delegacije u Podgorici. Novinarima nije dozvoljeno da postavljaju dodatna pitanja uz obrazloženje da “ima već preuzete obaveze”.



Izvor: Vijesti.me

Pogledajte još