Scenska lekcija Mrs.Carter (VIDEO/FOTO)

Gospođa Karter je započela svoju svetsku turneju. Koncert u Beogradu, koji je otvorila pesmom “Who run the world”, još jednom je pokazao zbog čega svet voli Bijonse. Ona je boginja optimizma, večitog zavođenja, flerta i vanserijske energije.

POGLEDAJ I: PRVI VIDEO: Bijonse prodrmala Arenu u Beogradu!

Sa Bijonse nema odlaganja, nema dugih uvoda, nema predigre. Od prvog trenutka publika je uvučena u njen svet pokreta, ritma i emocija. Bez sumnje, održala je i scensku lekciju. Sve je bilo u službi ilustracije njene moći, njenog dejstva na ljude. A Bijonse uvek deluje na isti način. Ona uzbuđuje i pokreće. Ljudi je instinkitivno slede. Ni oni nemaju vremena da razmisle, da se opuštaju korak po korak, da taktiziraju. Ili su sa njom ili nisu.

Dve bine, između kojih leti osvajajući prostor, svetlosni efekti i kolosalni video bim predstavljali su savršenu kulisu za njen sugestivni teatar pokreta. Reči su manje važne, suština je u opčinjavajućem dejstvu muzike i igre. Plesna grupa je opravdala privilegiju nastupanja sa Bijonse.


Nekoliko puta se presvukla ali njeno odsustvo sa scene nije se osetilo. Sa neverovatnom lakoćom menjan je ritam, ubrzanje a samim tim i emotivni kolorit koncerta. Podela na četiri celine, uprkos tome, bila je savršeno jasna. Bijonse je otpevala sve svoje najveće hitove – od “Why don’t you love me” do “If I were a boy”.(old_image)Sa sinoćnjeg nastupa / Foto: facebook.com/beyonce

Svoju najpoznatiju baladu “Halo” ostavila je za sam kraj. Okružena ženskim bendom i plesačima, Bijonse je beogradskoj publici poslala sledeću poruku: “Nikada neću zaboraviti ovaj fenomenalan šou i vaša prelepa lica.” Pre nego što je nestala sa scene izgovorila je “Bog vas blagoslovio” što savršeno odgovara njenom skorašnjem političkom angažmanu u kampanji Baraka Obame.

I dok je energična, neumorna Bijonse, Bijonse od krvi i mesa, izvodila svoj performans u dahu sa publikom, dobar deo video materijala predstavio je njenu biografiju, karijeru, porodični život. Dva paralelna toka iste priče sa jedinstvenim raspletom. Snaga žene je u njenoj sposobnosti da prihvati, preživi i prevaziđe sve životne situacije u kojima se zadesi. I da ih otpleše na kraju.

Pogledajte još