Jankovićeva pobedila Hantuhovu u Madridu

BEOGRAD, 12. maja 2009. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Masters turnira u Madridu pošto je pobedila 39. igračicu sveta Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 2:0 po setovima 7:5, 6:2.

Jankovićeva je dobro počela prvi set, napravila je brejk u četvrtom gemu i povela sa 3:1. Međutim, Hantuhova je nakon toga osvojila četiri uzastopna gema i preokrenula na 5:3.

Srpska teniserka je posle toga zaigrala bolje i uspela da uz dva brejka, odnosno četiri uzastopno osvojena gema, osvoji prvi set sa 7:5.

Na početku drugog seta teniserke su osvajale gemove na svoj servis, sve do četvrtog gema kada je Jankovićeva napravila brejk i uz osvojeni gem prilikom svog servisa povela sa 4:1.

Teniserke su zatim osvojile po gem na svoj servis, posle čega je Jankovićeva i peti put na meecu oduzela servis protivnici i tako osvojila drugi set i plasirala se u treće kolo turnira.

Jankovićeva će u trećem kolu igrati protiv 52. teniserke sveta Ruskinje Elene Vesnine.

Teniserke su do sada odigrale dva međusobna meča, a četvrta teniserka je oba puta bila uspešnija, 2006. godine na turniru u Lincu sa 2:1 i naredne godine u Varšavi sa 2:0.

Nagradni fond Mastersa u Madridu je 8,2 miliona evra, na ženskom turniru fond je 4,5 miliona, dok je na turniru tenisera 3,7 miliona evra.

Pogledajte još