Zgodna manekenka dobila otkaz kada je počela da nosi broj "36"

Dvadesetsedmogodišnja Safi Karina započela je svoju modeling karijeru kada je nosila konfekcijski broj 34, ali joj je kasnije rečeno da je “previše velika” da nastavi s poslom modela.

Radila sam nekoliko godina i zaista sam volela svoj posao, ali onda su mi dali otkaz. Obim struka mi je 104 cm, ali to je samo zato što imam krupne kosti i ja to ne mogu da promenim. Morala sam da radim sa onim što imam, prirodnim oblinama”, rekla je ona.

Kada je napravila pauzu od modelinga, vratila se i zaposlila u drugoj agenciji noseći veličinu 36. Ipak, ovaj put se status promenio pa je postala model za krupnije. Od tada se pojavljivala u različitim reklamnim kampanjama za Debenhams, Speedo, John Lewis i Bravissimo.

Kad ste stariji postajete ženstveniji i ne želite to da promenite, pa sam počela da istražujem šta još ima na tržištu za mene. Počela sam da radim kao ‘plus size’ model i to je jedna veoma srećna i divna industrija. I dalje sam radila ono što želim i putovala svetom”.

Safi sada želi da pomogne i inspiriše mlade modele da krenu njenim stopama ukazujući im na to da ne morate biti “kost i koža” da biste uspeli.

Ona je osnovala organizaciju “The Curve Project London” gde će održavati radionice sa modnim fotogorafima, šminkerima i stilistima i pokazati mladim devojkama kako biti model.

Cilj ove organizacije jeste da ohrabri i edukuje mlade žene da vole svoje telo i svoju kožu. Nastojimo na tome da ukažemo na pozitivnu sliku o telu kakvo god da je”, zaključila je Safi.

Pogledajte kako izgleda ova zgodna manekenka...Izvor: Super Žena (B92)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.