Srbija pobedila Grčku u Svetskoj ligi

BEOGRAD, 12. maja 2009. (Beta) - Muška vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu Grčku sa 11:7 (3:0, 4:2, 2:2, 2:3) i tako potvrdila plasman na završni turnir Svetske lige.

Srbija je u Grupi A u oba meča pobedila Francusku sa 12:6 i 12:4, dok je u prvom meču protiv Grčke bilo 11:6. Reprezentacija Grčke ima skor od dve pobede i poraza, dok je Francuska bez trijumfa.

Selekciji Grčke je za plasman na završni turnir Svetske lige večeras bila potrebna pobeda sa više od pet golova razlike.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Duško Pjetlović sa tri gola, dok su po dva postigli Andrija Prlainović, Živko Gocić i Slobodan Nikić. Po jednom su se upisali u strelce i Filip Filipović i Petar Filipović.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Janis Fudulis sa četiri gola, dok su po jedan gol postigli Nikitas Kokeilas, Hristodulus Kolomvos i Evangelos Delakis.

Reprezentativci Srbije su bili ubedljivi u prve dve četvrtine, posle kojih su vodili sa 7:2, dok su Grci u trećem i četvrtom periodu uspeli ravnopravno da igraju sa domaćom ekipom.

Treću deonicu gosti su završili bez zaostatka (2:2), dok su četvrtu četvrtinu dobili sa 3:2.

Reprezentacija Srbije će na završnom turniru Svetske lige, od 16. do 21. jula u Podgorici igrati u grupi sa Italijom, Hrvatskom i najverovatnije Kinom.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je na večerašnjoj utakmici isprobao nove kombinacije tima.

"Imali smo dobar prilaz utakmici i prve dve četvrtine delovali vrlo dobro. Kasnije je opao ritam, to je i logično jer je pred igračima kraj klupske sezone. Probali smo neke kombinacije, moramo da budemo strpljivi. Pjetlovića smo u odsustvu Nikole Rađena i Vanje Udovičića koristili na poziciji beka", rekao je Udovičić.

Vaterpolista Slobodan Nikić rekao je da žali za ubedljivijom pobedom, ali da je ipak najvažnije da je selekcija Srbije ostvarila pobedu.

"Trebalo je da bude 10 razlike, ali smo se na kraju ispucavali. Ipak je pobeda najvažnija", rekao je on.

Golman Branislav Mitrović ocenio je da ekipu očekuje period uigravanja.

"Bitni su bodovi, a mogli smo da ostvarimo ubedljiviju pobedu. Ovo je novi tim, moramo da budemo strpljivi jer se još uigravamo", rekao je Mitrović i zahvalio publici na podršci, podsetivši da je selekcija posle dužeg vremena igrala u Beogradu.

Pogledajte još