Boston: Počela potraga za napadačima

Ef-Bi-Aj pretražuje zgradu u Riviru, gradiću na obodu Bostona, iz koje su federalni agenti rano jutros izvukli veliku torbu. Uz pomoć lokalne policije, oni su upali u tu zgradu od 13 spratova sinoć sat pre ponoći, a navodno je cilj pretrage bio stan na petom spratu.

Talibani negiraju vezu sa napadom

Talibani iz Pakistana negirali su svoju povezanost sa bombaškim napadom u Bostonu. "Gde god budemo naišli na Amerikanca, ubićemo ga, ali mi nemamo nikakve veze sa eksplozijama u Bostonu", izjavio je portparol talibana Ihsanulah Ihsan, prenosi Si-En-En.

Policajci su naizmenično ulazili u zgradu i napuštali je bez davanja ikakvih komentara stanarima, negde oko dva časa iza ponoći grupa agenata je izašla iz zgrade i brzim koracima krenula vozilima koja su bila parkirana u dvorištu. Jedan od njih je u rukama držao veliku crnu torbu koju je ostavio na zadnjem sedištu i brzo se odvezao odatle službenim automobilom Ef-Bi-Aja.

Policija Masačusetsa je potvrdila da je pretres na osnovu sudskog naloga izvršen u predgrađu, ali nije ponudila više detalja. Rano jutros, policajci su u holu zgrade ispitivali dvojicu studenata iz Saudijske Arabije, a jedan od njih je pre toga za britanski "Gardijan" naveo da se u zgradi našao jer je krenuo kod prijatelja koji živi na petom spratu. Policajci su im pregledali pasoše i potom telefonirali, pre nego što su Saudijce odveli u lift.

Na čuvenom maratonu u Bostonu su poginule najmanje tri osobe, dok je više od 150 povređeno, u dva bombaška teroristička napada.

(Izvor: Blic, nadlanu.com)

Pogledajte još