Agencija napala Vučića zbog donacije za malu Ljubicu

Agenciji za borbu protiv korupcije nije bilo dovoljno ni to što je Vučić naglasio da je to donacija koju su prikupili iz svojih džepova članovi SNS za spas male LJubice, kojoj je potrebno 50.000 evra da se otrgne od sigurne smrti.

Naime, Agencija se oglasila, kako navodi, povodom zahteva medija, ali nije navela kojih medija, a u vezi sa humanitarnim aktivnostima političkih subjekata i njihovih predstavnika i podsetila da funkcioneri ili članovi političkih stranaka mogu da daju humanitarni prilog iz sopstvenih sredstava i za svoj račun, čak i kad to čine organizovano (u okviru stranke, poslaničkog kluba, itd), što je direktan atak na Vučića, koji je i prvi potrpedsednik Vlade Srbije.

Međutim, dodaje Agencija, trošenje novca koji je namenjen finansiranju redovnog rada političkih stranaka u humanitarne svrhe nije u skladu sa svrhom navedenih zakonskih rešenja.

Kako Kurir saznaje, pre objavljivanja ovog saopštenja niko iz Agencije nije kontaktirao SNS da se informiše iz kojih sredstava je ova donacija za spas male Ljubice.

(old_image)

Podsetimo, devojčica je i dalje u bolnici u Beču i, da bi preživela do transplantacije, prikačena je na aparate i mehaničko srce. Čim je lekari malo ojačaju i kada se pojavi adekvatan donor srca, Ljubicu će operisati, i baš zato je neophodno da njen otac što pre ima celu sumu, jer iz bolnice mogu svakog časa da jave vesti o donoru.

- Znate čega se ja najviše bojim? Da ne zakasnimo s parama, to mi je najveća sekiracija, ali izgleda da se sve dobro odvija. Oni mene mogu da zovnu i da mi kažu: Šimi, imamo donatora, srce je spremno, uplaćuj novac, treba da je operišemo. Ako se desi da ne obezbedim novac, imaju pravo da odbiju da je operišu. Ipak, neću da mislim negativno, moram da verujem da ćemo izgurati do kraja - kaže Šimi.

Nakon Kurirovog zahteva, Telekom je u saradnji sa humanitarnom organizacijom Dečje srce juče aktivirao SMS broj 2878 za pomoć bebi Ljubici Adamić (2). Poruke se mogu slati sa 064, 065 i 066 mreže, a cena jedne je 100 dinara. Humanitarnoj akciji priključila se i televizija Pink. Ognjen Amidžić, voditelj rijalitija „Farma“, sinoć je u direktnom prenosu, tokom ulaska dvoje novih farmera nosio majicu s Ljubičinom slikom i natpisom „Pomozimo Ljubici da dobije novo srce“.

- Pomozite, jer od nas mnogo zavisi. Treba da se sav novac sakupi na vreme, Ljubica ne može da čeka - poručio je Amidžić gledaocima nekoliko puta tokom emisije.
Otkako je Kurir pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja novca potrebnog za operaciju srca male Ljubice, prikupljeno je više od 90.000 evra, ali njenom ocu nedostaje još 27.000.

---------------------------------------------------

Kako da pomognete Ljubici

Za uplate iz Srbije Šimi Adamić 355-0003200247624-66 Vojvođanska banka

Za uplate iz inostranstva Šimi Adamić VBUBRS22 IBAN RS35355000320016646282

SMS 2878 ZA SPAS MALE LJUBICE

Izvor: Kurir

Pogledajte još