Grubješić: Izveštaj EK je pozitivan za Srbiju

"Danas je ovde u Strazburu Evropska komisija razmatrala izveštaj o napretku Srbije, ali taj izveštaj nije objavljen zato što nije potpun i čeka se izveštaj visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton o dijalogu Beograda i Prištine", rekla je potpredsednica Vlade za evropske integracije u Strazburu, a saopštio je njen kabinet.

Potpredsednica Vlade Srbije navela je da je "uspela nezvanično da sazna" da je izveštaj pozitivan za Srbiju i da ima "puno više" pohvala nego kritike.

"Taj izveštaj se odnosi na proces unutrašnjih reformi - reformi koje smo mi radili zbog nas, a ne samo da bismo dobili i uknjižili jedan plus iz Brisela", kazala je Suzana Grubješić.

Poslanici Evropskog parlamenta će sutra u Strazburu raspravljati i o rezoluciji o Srbiji.

"Očekujem da će i ta rezolucija biti pozitivna, kao što je bio pozitivan i prvi 'draft' (nacrt) u kojem se preporučivalo da Evropska komisija što pre sa Srbijom otvori proces pretpristupnih pregovora", rekla je Suzana Grubješić.

Potpredsednica Vlade će se tokom dva dana zasedanja Evropskog parlamenta sastati sa brojnim evropskim zvaničnicima, između ostalih i sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom i predsednikom Delegacije za jugoistočnu Evropu u Evropskom parlamentu Eduardom Kukanom.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još