Čović: Zvezdina armija navijača ne dozvoljava osrednjost!

"Ovo nije lak trenutak i odluka, ali moj posao nije da se bavim populizmom, već da donosim teške odluke kada se za to stvore uslovi. Mi posle osvajanja nacionalnog Kupa izgledamo loše na terenu, a Crvena zvezda nije klub koji to može da trpi. Zvezda imac cilj i mora da pronađe način da dođe do toga. Domaća liga je krenula, a određene tendecije, koje su ugrožavale naš cilj, su nastavile da se ponavljaju.", rekao je Čović na promociji novog trenera Radonjića.

On je naglasio da će Radonjić imati maksimalnu slobodu u vođenju ekipe.
"Sve što imam da kažem treneru, ja to i uradim. Moje nije da se mešam u njihov posao, iako sam 40 godina u košarci. Trener ima slobodu i samostalnost, on sprema i vodi ekipu i snosi odgovornost za rezultate. Radonjić je i pre početka sezone bio naš prvi pik, ali se transfer tada nije ostvario. Opredelili smo se za Radonjića, jer iza njega stoji stručnost, kompetentnost i rezultati", naveo je Čović.

Predsednik Zvezde istakao je da je spreman da istrpi kritike, jer je u jednoj sezoni na klupu dovoden treći trener.
"Vreme će pokazati da li je ovaj potez ispravan. Niko sem nas u upravi ne zna sa kakvim smo se problemima susretali. Zvezda je pod pritiskom od osnivanja, jer armija navijača ne dozvoljava osrednjost", poručio je Čović.

On je dodao da je zbog slabije igre Zvezde bilo ugroženo zdravlje svih, i navijača, članova uprave i trenera, ali i da je to specifičnost koju posao Zvezdinog trenera podrazumeva.
"U ovom poslu nema emocija, to smo pokazali na primeru prethodnog trenera Milivoja Lazića, Filipa Čovića i ne očekuje se da je ne bude ni sada.Svako ko dolazi u Crvenu zvezdu mora toga da bude svestan, pritisak se podrazumeva i sastavni je deo posla. Žao mi je, ali nemam obavezu da odluke donosim na ličnoj osnovi. Kad god primetim da sistem skreće s puta, moramo da intervenišemo", objasnio je Čović.

Prvi čovek kluba istakao je da se na razuman način rastao sa dosadašnjim trenerom Vukoičićem.
"Nemam zamerku na stručnost Vukoičića, on je uradio veliki posao za šest meseci, ali takav je posao. Uzeo je ekipu sa skorom 1-4, napravio seriju dobrih rezultata, osvojili smo Kup i zauzeli drugo mesto u ligaškom delu Jadranske lige", rekao je Čović.

Radonjić će na klupi Zvezde debitovati sutra na utakmici protiv Metalca u Valjevu.

(Tanjug)

Pogledajte još