Za 277 miliona evra: Kosovski Telekom ide Amerikancima

Ministar ekonomskog razvoja i rukovodilac međuministarske komisije za privatizaciju Besim Bećaj rekao je da je privatizacija obavljena na osnovu odluke Vlade Kosova i skupštine i da su procesu maksimalno poštovane zakonske odredbe i međunarodni standardi uz obezbeđivanje najvećeg mogućeg stepena transparentnosti.

Bećaj je naveo da je dokumentima privatizacije obezbeđena trogodišnja garancija za zaposlene u PTK-u. Opozicine partije, sindikat PTK i nevladine organizacije su nastavile protivljenje toj privatizaciji.

Ambasade Nemačke, Velike Britanije, i SAD na Kosovu pozdravile su u zajedničkom saopštenju privatizaciju PTK.

"Kosovo je danas načinilo važan korak na jačanju svog ekonomskog razvoja time što je Vlada prihvatila ponudu Aksos konzorcijuma za privatizaciju PTK", navodi se u zajedničkoj izjavi tri ambasade, koja je prosleđena iz Ambasade SAD u Prištini.

Dodaje se da je privatizacija PTK značajna prilika za revitalizaciju sektora informacionih tehnologija i telekomunikacija, što je suštinski važno za ekonomski rast Kosova.

Ambasade Nemačke, Velike Britanije i SAD očekuju da će Vlada nastaviti napredak kako bi obezbedila da sve buduće privatizacije na Kosovu budu transparentne i u skladu sa međunarodnim standardima i najboljom praksom, navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još