Nikšić: Umrla baka Ljubica, najstariji navijač Crvene zvezde

Baka Ljubica Popović (102) iz sela Petrovići kod Nikšića, najstariji navijač Crvene zvezde na ovim prostorima, preselila se u večnost. Njeno srce zaustavilo je svoje dobovanje u nedelju, 14. aprila.

Znaju li “delije” sa severa beogradske “Marakane” da je njihova navijačka armija siromašnija za najstarijeg fana crveno-bele boje kluba iz Ljutice Bogdana? Jer, ova krepka starica sve do poslednje životne ure prenosila je ljubav prema klubu na svoju mnogobrojnu familiju, decu, unučad, praunučad i čukunučad!

- Svi smo ovde “zvezdaši” - govorila je baka Ljubica za “Novosti”, poslednji put kada su je obilazili. - Kako god da igra, Zvezda je za mene uvek najbolja. Jedino ne znam kako je Džaja, moj najomiljeniji igrač.

Pratila je ona rezultate fudbalera Crvene zvezde, radovala se svakom njihovom uspehu, a za neuspehe je znala da kaže:

- Posle kiše sunce greje...

Baka Ljubica rođena je na pravoslavnu novu godinu 1913. godine, i to u vreme kada su se Crnogorci vraćali sa pohoda na Skadar. I njen otac Đorđije bio je učesnik tog crnogorskog stradanja.

- Za moj životni vek promenila sam šest država i mnogo vladara, ali i ratova, nemaštine. Međutim, najbitnije u svemu je kada iza čoveka ostane dobro delo i kada ga po dobru pamte - govorila je Ljubica.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još