Strog: Putin "drži lekciju" ministrima (VIDEO)

Na snimku koji je danas "procureo" u javnost, prikazan je Putin kako viče na sastanku kojem je je prisustvovalo nekoliko ministara, uključujući ministra finansija Antona Siluanova i vicepremijera Dmitrija Kozaka.

Putin je tom prilikom zatražio više akcije kako bi se ostvarila njegova obećanja o socijalnim davanjima zarad poboljšanja života miliona Rusa, prenosi Rojters.

"Ako to ne uradimo, moraćemo da priznamo ili da ja ne radim efikasno ili vi loše radite i moraćete da podnesete ostavke", rekao je Putin na sastanku koji je, kako navodi agencija, održan u gradu Elista.

Putin je zapretio prisutnima da je "trenutno više sklon ovom drugom scenariju".

"Ne želim da postoji bilo kakvo nerazumevanje i želim da razgovaramo iskreno", rekao je predsednik Rusije.

Putin je to izrekao pošto je zahtevao da sve kamere budu isključene, ali se snimak ipak pojavio na portalu lifenews.ru, koji je blizak sa Kremljom. Snimak je objavljen neposredno pošto je premijer Dmitrij Medvedev počeo da govori o ekonomiji pred parlamentom.

Putinov portparol Dmitrij Peskov potvrdio je autentičnost snimka na kome ruski predsednik viče na zvaničnike, ali je u izjavi agenciji RIA Novosti rekao da su njegove reči bile upućene zvaničnicima regionalnih vlasti, a ne ministrima koji su bili prisutni.

Rojters navodi da su ovakve Putinove izjave usledile posle višemesečnih spekulacija da je došlo do zategnutosti u odnosima Medvedeva i Putina i da bi premijer mogao da bude smenjen.

Ruska vlada i Kremlj su do sada odbacivali tu vrstu spekulacija.

Putin, koji je u maju prošle godine na mestu predsednika zamenio Medvedeva, obećao je da će država povećati socijalna davanja pošto se suočio sa najvećim protestima u zemlji od 2000. godine.

Putin je prošle godine ukorio trojicu ministara zbog toga što nisu u svom resoru izdvajali dovoljno u tu svrhu, a jedan od njih, ministar za regionalni razvoj Oleg Govorun, sam je ubrzo podneo ostavku.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još