Đoković na mišiće pobedio Južnjog

Glavni favorit turnira očekivano je slavio, ali je bilo vidljivo da je tek zalečio povredu zgloba. Kretao se oprezno i igrao sa oscilacijama, posebno u prvom setu, što je Južnji iskoristio i zasluženo poveo sa 1:0.

Đoković je, međutim, u nastavku meča značajno stabilizovao igru, krenuo agresivnije i slobodnije, pa je uhvatio pravi ritam. Drugi set dobio je za nešto više od pola sata, nakon što je napravio brejk u četvrtom i šestom gemu.

U završnom setu iskusni Rus je svim silama pokušao da zaustavi zahuktalog Srbina. Iako je Đoković odmah poveo na protivnički servis, potom i sa 3:1, Južnji se nije predavao, pa se rasplamsala borba i viđeno je više sjajnih udaraca i efektnih poena.

Tridesetogodišnji Rus, trenutno 27. teniser sveta, opasno zapretio kada je brejkom izjednačio na 3:3 i poveo sa 4:3, iskoristivši greške primetno nervoznog Đokovića. Ipak, svetski broj jedan umeo je da vrati koncentraciju za preokret i zasluženu pobedu u svom prvom meču na šljaci ove sezone, nakon nešto više od dva sata naporne borbe.

Đoković je zabeležio petu pobedu nad Južnjim u njihovom osmom medusobnom duelu, a u osmini finala mastersa igraće protiv Huana Monaka iz Argentine.
Turnir u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 2,99 miliona evra.

(Tanjug)

Pogledajte još