Nastavljeno glasanja, početak nove sednice

BEOGRAD, 13. maja 2009. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u sredu oko 11.50 glasanje o još 31 tački dnevnog reda, a popodne bi trebalo da počne nova sednica na čijem dnevnom redu je 59 tačka, među kojima su vladin predlozi zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o opštoj bezbednosti proizvoda i o elektronskoj trgovini.

Poslanici bi prvo trebalo da glasaju o izmena Zakona o privrednim komorama, o prestanku važenja Zakona o Fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova, o predloženim zakonima o spoljnotrgovinskom poslovanju, standardizaciji i o tehničkim uslovima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti.

Skupština bi trebalo da glasa i o predloženim zakonima o turizmu, zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Parlament treba da se izjasni i o potvrđivanju više međunarodnih konvecniija i sporazuma, predlozima odluka o prestanku dužnosti i razrešenju više sudija i tužilaca, kao i da izabere člana Visokog saveta sudtva iz reda sudija opštinskih sudova.

Pogledajte još