Kriminalistička policija: Možemo da uhapsimo Šarića do juna

U intervjuu za današnji "Blic", on je rekao da policija ne voli da daje rokove, ali je naglasio da je siguran da Šarić može da bude uhapšen u prvoj polovini godine kako je to nedavno najavio vicepremijer Aleksandar Vučić.

"Kriminalistička policija ne voli da govori o rokovima i terminima, ali sam siguran da će preduzeti sve mere i radnje da može da ispuni i tajming o kojem je Vučić govorio", rekao je Sovtić, koji je jedan od petorice koji su učestvovali u stvarnju prvo UBPOK-a, a zatim Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

On je istakao da će kao novi načelnik SBPOK-a akcenat stvati na operativni rad.

"SBPOK je najbitniji segment borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i u narednom periodu mogu da obećam preduzimanje još energičnijih akcija kako bi država poazala da je jača od svake mafije", kazao je Sovtić.

Upitan da neku akciju izdvoji kao najtežu, Sovtić kaže da je to početak 2000. i razbijanje zemunskog klana, i oktrivanje grupe Darka Šarića.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je ranije Tanjugu da je dosadašnji šef operativne analitike beogradske policije Slaviša Sovtić novi načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), dok je bivši načelnik Svetislav Đurović postavljen je za savetnika u MUP-u.

Izvor: Beta/Blic/Tanjug

Pogledajte još