Krađa na Marakani: Redari oštećuju klub za stotine hiljada evra!

Iako se već duže vreme sumnjalo u potkradanje redara, situacija sa meča protiv Spartaka u potpunosti je uverila čelnike kluba. Naime, prema zvaničnim podacima, na stadionu je prisustvovalo 21.720 navijača, a stekao se utisak da je bilo mnogo više.

Ovo očigledno nije bila greška ili nemar, nego običan lopovluk koji je ”isplivao” posle meča, kada su mnogi prisutni delili informacije da karte nisu ”čitane” jer, prema navodima redara, čitač nije radio. Ali kada se saznalo da su oko stadiona prodavane karte po nižoj ceni, postalo je jasno da se radi o dobro organizovanoj akciji.

Kako uopšte dolazi do krađe na kartama? Prema utvrđenom šablonu, navijači su dužni da na ulazu pokažu kartu redaru koji treba da je očita na elektronskom čitaču. Na osnovu toga se na kraju određuje ukupan broj gledalaca. Što se tiče sezonskih ulaznica, ”prevaranti” su tu nemoćni.

Međutim, u poslednje vreme često se dešava da neki čitači ”ne rade” zbog čega redari uzimaju cele ulaznice, koje posle, nepocepane, vraćaju napolje u ponovnu prodaju.

Uzimajući u obzir da Zvezda tokom sezone igra barem dve evropske utakmice i jedan derbi, kao i dosta ”manjih” utakmica, dolazi se do neverovatnog zaključka da je klub tokom godine izgubio oko 200.000 evra.

Čelnici Zvezde već su preuzeli mere da se zaštite od lopovluka i apeluju na navijače da budu ”pametni” prilikom ulaska i davanja karte redaru.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još