Očekuje se rekordan broj takmičara na Beogradskom maratonu

"Prošle godine učestvovalo je 2.300 takmičara, interesovanje je veliko i približavamo se rekordnom broju prijavljenih trkača za polumaratonsku i maratonsku trku", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je rekao da se sutra očekuje dolazak pojedinih takmičara iz inostranstva za koje se nada da će se neki od njih približiti rekordima na Beogradskom maratonu.

Pobednicima u ženskoj i muškoj konkurenciji biće dodeljen trofej "Fred Libou", domaći takmičar pobednik maratona dobiće trofej "Franjo Mihalić", dok će pobednici polumaratona pripasti trofej "Đoko Vještica".

Trofej "Kent Anderson" biće dodeljen osobama i organizacijama za doprinos Beogradskom maratonu.

Nikolić je dodao da će kroz razne aktivnosti na Beogradskom maratonu organizatori promovisati humanitarne kampanje.

Iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda saopšteno je da je prijavljivanje za učešće u Trci zadovoljstva premašilo očekivanja pošto se do sada prijavilo 250 učesnika.

U maratonskoj trci osobe sa invaliditetom predstavljaće Goran Nikolić i to će biti njegovo šesto učešće, a u polumaratonu Milan Petrović, koji će zbog gubitka vida nastupiti uz pomoć vodiča.

Predstavnik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović rekao je da su paraolimpijci posle velikog uspeha na Igrama u Londonu i "izlaska iz senke", sa zadovoljstvom prihvatili poziv za učešće na Beogradskom maratonu.

Beogradski maraton održaće se u nedelju, 21. aprila.

Beta

Pogledajte još