Tuča u baletskoj školi

Nezadovoljna učenica je tokom priprema zahtevala da joj se dozvoli da izvede određenu solo tačku, što stručni tim škole nije odobrio. Nakon toga usledili su pritisci roditelja i problemi koje su predmetni nastavnici s inspekcijom, roditeljima i psihologom pokušali da reše, no bez uspeha.

Koncert je održan 9. aprila, a pomenuta učenica, kako kaže direktoka Baletske škole Sanja Vučurević odlučila je da ne učestvuje ni u jednom delu koncerta.

- Prilikom priprema za koncert zahtevali smo prosto da se ispoštuju isti aršini za sve učenike, a s druge strane nismo mogli da odustanemo od pravila i protokola koji se u ovoj školi primenjuju proteklih 65 godina, od kad škola postoji.

Stručno veće koje prati razvoj i sposobnosti učenika i učenica odlučilo je da ta tačka ne može da se izvede što je izazvalo revolt. Svi smo potreseni ovim nemilim događajem, no nikakve zaključke ne treba izvvoditi dok sve činjenice ne budu razjašnjene – kaže direktorka Vučurević.

U školu je neposredno nakon incidenta došla policija, kao i prosvetni inspektori. Iz Prosvetne inspekcije nismo dobili informacije o ovom slučaju, jer je inspektorka Mirjana Lukić-Marinković, kako nam je rečeno, bila na terenu, upravo povodom ovog događaja.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još