Đoković lako protiv Ernandeza u drugom kolu

BEOGRAD, 13. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Madridu, pošto je u drugom kolu savladao Španca Oskara Ernandeza sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Đoković, koji je postavljen za trećeg nosioca na turniru, u osmini finala igraće protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je bio bolji od Amerikanca Sema Kverija.

Duel Đokovića i Španca Ernandesa, koji je dobio pozivnicu organizatora za učešće na turniru, trajao je 98 minuta.

Srpski teniser "furiozno" je počeo meč, napravio brejk u drugo gemu, zatim poveo sa 3:0. Do kraja seta, Španac ni u jednom elementu igre nije mogao da parira Đokoviću, koji je sigurnom igrom osvojio još tri gema na svoj servis.

Đoković je i u drugom setu veoma brzo došao do prednosti, pošto je u trećem gemu napravio brejk, a potom poveo sa 3:1. Srpski teniser osvojio je još dva gema na svoj servis, a meč je završio onako kako ga je i počeo, brejkom za 6:3.

Masters u Madridu u muškoj konkurenciji igra se za ukupni nagradni fond od 3,7 miliona evra.

Srpski teniser rekao je da je na današnjem meču igrao onoliko dobro koliko mu je bilo potrebno da pobedi.

"Bio sam spreman za igru na vlažnom terenu pošto sam video da su organizatori pre meča nakvasili šljaku. Drago mi je što sam se dobro prilagodio i što se nisam povredio. Ovo je izgledao kao lak meč, ali nije tako bilo. Međutim, igrao sam onoliko dobro koliko mi je bilo potrebno za pobedu", rekao je Đoković posle meča.

On se na današnjem meču nijednom nije suočio sa brejk loptom za protivnika, a sam je tri puta oduzeo servis Ernandesu.

"Turnir u Madridu je drugačiji zbog nadmorske visine... Loptice mnogo više odskaču i morao sam da ih vraćam udarcima sa mnogo spina. Nije lako da uđete u ritam i prilagodite se igri na novom terenu. Centralni teren je ovde odličan, ali ostali su u veoma lošem stanju", dodao je Đoković.

Srpski teniser je ove nedelje izgubio treću poziciju na ATP listi i sada zauzima četvrto mesto, iza Britanca Endija Mareja.

"Pokušavam da ne mislim previše na poziciju na ATP listi. Ali, motivisan sam da vratim moje treće mesto", rekao je Đoković.

Pogledajte još