Ubijen bombaš sa Bostonskog maratona (VIDEO)

Osumnjičeni je tokom obračuna s policijom pucao i ubio policijaca na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu (MIT). Drugi osumnjičeni je u bekstvu.

Osumnjičeni je umro u bolnici nakon ranjavanja u obračunu tokom kog su u predgrađu Bostona odjekivale eksplozije i pucnjava.

Sve je počelo kada je policajac je odgovorio na poziv i kada je stigao na mesto događaja na njega je ispaljeno više metaka. Kada je stiglo pojačanje, u kampusu MIT-a u pregdrađu Bostona Votertaunu zavladalo je "ratno stanje".

(old_image)

Akcija policije je usledila samo nekoliko sati nakon što je policija objavila fotografije dvojice osumnjičenih i nakon Obaminog govora na komemoraciji žrtvama napada koji je šokirao Ameriku i svet.

Čovek za kog se lažno mislimo da je sumnjičeni za napade leži na zemlji, neposredno pre nego što je lociran pravi terorista

Dok je trajala akcija, vrlo brzo su na lice mesta stigli novinari, a policajci su vikali na njih da isključe mobilne telefone, jer je postojala opasnost da dođe do aktiviranja eksploziva telefonskim signalom.

Studentima u kampusu univerziteta MIT je rečeno da ne izlaze dok se policijska potraga ne završi.

Ubijen je osumnjičeni s crnim kačketom, dok je napadač s belim kačeketom u bekstvu.

(old_image)

Šef bostonske policije Ed Dejvis je na Tviteru napisao: "Jedan osumnjičeni mrtav. Jedan u bekstvu. Naoružan i opasan. Osumnjičeni sa belom kapom u bekstvu.

Policijski uviđaj ispred mesta pucnjave

Fotografije osumnjičenih objavljene su samo nekoliko sati pošto su predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel Obama prisustvovali službi u rimokatoličkoj katedrali u Bostonu, u znak poštovanja prema žrtvama, među kojima je i osmogodišnji dečak.

Izvor: Blic

Pogledajte još