Usluge Telekoma od maja i na znakovnom jeziku

Telekom Srbija pokrenuo je obuku zaposlenih na srpskom znakovnom jeziku, kako bi izašao u susret svim korisnicima, među kojima je i veliki broj gluvih i nagluvih osoba.

U saradnji sa Udruženjem tumača lica oštećenog sluha Srbije (UTLOS), u toku je obuka prve od predviđene dve grupe polaznika koju čine zaposleni iz poslovnica Telekoma koje se nalaze u Beogradu.

Edukativni program, prilagođen delatnosti kompanije, obuhvata oko 800 odabranih gestova grupisanih u 16 tematskih celina. Predviđeno je da tokom naredna dva meseca obuku prođe 40 zaposlenih.

Po usvajanju svih predviđenih znakova i konvencionalnih fraza, kako je ukazala predavač Dijana Dukić, zaposleni će moći bez problema da odgovore na sva pitanja koja se tiču telekomunikacionih usluga.

"Gluvim i nagluvim osobama značiće mnogo mogućnost da se sporazumeju sa prodavcem. Moći će bez pratnje da odu do poslovnice i da se sporazumeju sami. Svako od njih koristi mobilni telefon, jer komuniciraju putem sms poruka“, rekla je Dukić, koja je predsednica UTLOS.

Svi polaznici obuke znakovnog jezika, nakon završene nastave znanje proveravaju pred osobom sa smetnjama u sluhu.

Izvor: B92

Pogledajte još