Karl Luis daje znak za start Beogradskog maratona

Jedan od najvećih sportista svih vremena treći put biće promoter Beogradskog maratona, a drugi put će se družiti sa Beograđanima, posle 2006. godine, saopšteno je preduzeća "Beogradski maraton" d.o.o.

Luis je sa devet zlatnih i jednom srebrnom medaljom najuspešniji atletičar svih vremena na Olimpijskim igrama, dok je sa osam zlatnih i po jednom srebrnom i bronzanom prvi atletičar svih vremena na prvenstvima sveta.

Luis je postao atletska legenda sa 23 godine, kada je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu ponovio podvig Džesija Ovensa iz 1936. i osvojio četiri zlata - na 100, 200, u štafetti 4x100 i u skoku u dalj.

Luisovi lični rekordi i danas bi doneli medalje na najvećim takmičenjima - 9,86 na 100 m, 19,75 na 200 m, 8,87 m u skoku udalj, a njegovu pomoć poželela bi svaka štafeta 4 x 100 metara. On je bio razlog duge vladavine SAD u ovoj disciplini, a uz svetski rekord u štafeti držao je i svetski rekord na 100 m, podseća se u saopštenju Beogradskog maratona.

Devetostruki olimpijski šampion daće znak za start trke, zajedno sa ostalim zvaničnicima, u nedelju tačno u deset sati u Bulevaru kralja Alekandra.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još