Vesna Trivalić: Vrata opet otvorena

Vest da se kultna serija “Otvorena vrata” posle 18 godina vraća na male ekrane odjeknula je u javnosti, a fanovi “konceptualne umetnice Katarine Anđelić Cakane” nestrpljivo čekaju 22. april (21.15) kada će Vesna Trivalić zablistati u svojoj omiljenoj ulozi na Prvoj srpskoj televiziji.

Dve decenije čekali smo da se junaci omiljene nam serije ponovo okupe.

Posle dve decenije, dočekali smo i da nam Vesna Trivalić “otvori vrata” za razgovor.

"Večernje novosti" objavile su intervju sa njom.

Posle 20 godina na male ekrane vraća se serija koja s razlogom nosi atribut - antologijska.

"Zaista, neočekivan je i neobičan život jedne serije nakon završetka njenog emitovanja. Ima li lepšeg priznanja od činjenice da je opstala svih ovih godina. Zadržala je i sticala novu publiku različitih generacija. Oni su je voleli, čuvali od zaborava i to je bio najveći razlog zašto je producentska kuća Monte Royal Pictures ponovo okupila porodicu Jakovljević - Anđelić. Komplimenti prijaju, ali uz njih je stigla velika odgovornost odnosno ambicija da pokažemo zašto smo ponovo tu", kaže Vesna Trivalić.

(old_image)

Kakva je Katarina Anđelić posle 18 godina?

"Neki događaji ostavili su dubok trag u meni. Menjali su me polako. Kod televizijskih likova, proces je skraćen. Dakle, sve što pripada životu gospođe u pedesetim, pa taman bila i konceptualna umetnica, stiglo je i Katarinu Anđelić, samo uokvireno u žanr komedije."

Za šta su sve vrata otvorena?

"Za ono što ovakav način humora može da iznese. U igri je ono što nas muči, zbunjuje, raduje, čini nervoznim, spokojnim, inspiriše...Sve što pali ili gasi naše osećanje zadovoljnog bića. Pritom, sve izlazi iz likova koji su bazično dobri, naivni i nežni."

(old_image)

Rekli ste da je za celu ekipu zabava počela prvog snimajućeg dana. Kako izgleda jedan takav dan? Ko vas najviše zasmejava?

"Iako su sve uglavnom glumci s dugim stažom, niko nije izgubio radost igranja. Jedni drugima smo dobri i partneri i publika. Eto, to je dobra zabava, kad uživaš u svom poslu i u ljudima sa kojima radiš."

Kako je izgledao susret sa Sofijom Jović, koja tumači vašu ćerku Milicu u seriji?

"Stigla je poslednja u ekipu, nekoliko dana nakon početka snimanja. Kao u Besonovom filmu, ona je bila naš peti element, taj glavni koji nedostaje da sve bude kao nekad. Dirljivo i uzbudljivo."

(old_image)

U novom serijalu ekipi se pridružuje i Anica Dobra. Šta stiže s njom?

"Stiže samo dobro. Ona je veliko osveženje i za seriju i za našu malu družinu. Profesionalne karijere su nam krenule davnih godina, ali nikada nismo igrale zajedno. Proslavile smo prvi zajednički kadar dugim zagrljajem i smejanjem."

(Izvor: Večernje novosti)


Pogledajte još