Vesna Trivalić: Vrata opet otvorena

Vest da se kultna serija “Otvorena vrata” posle 18 godina vraća na male ekrane odjeknula je u javnosti, a fanovi “konceptualne umetnice Katarine Anđelić Cakane” nestrpljivo čekaju 22. april (21.15) kada će Vesna Trivalić zablistati u svojoj omiljenoj ulozi na Prvoj srpskoj televiziji.

Dve decenije čekali smo da se junaci omiljene nam serije ponovo okupe.

Posle dve decenije, dočekali smo i da nam Vesna Trivalić “otvori vrata” za razgovor.

"Večernje novosti" objavile su intervju sa njom.

Posle 20 godina na male ekrane vraća se serija koja s razlogom nosi atribut - antologijska.

"Zaista, neočekivan je i neobičan život jedne serije nakon završetka njenog emitovanja. Ima li lepšeg priznanja od činjenice da je opstala svih ovih godina. Zadržala je i sticala novu publiku različitih generacija. Oni su je voleli, čuvali od zaborava i to je bio najveći razlog zašto je producentska kuća Monte Royal Pictures ponovo okupila porodicu Jakovljević - Anđelić. Komplimenti prijaju, ali uz njih je stigla velika odgovornost odnosno ambicija da pokažemo zašto smo ponovo tu", kaže Vesna Trivalić.

Kakva je Katarina Anđelić posle 18 godina?

"Neki događaji ostavili su dubok trag u meni. Menjali su me polako. Kod televizijskih likova, proces je skraćen. Dakle, sve što pripada životu gospođe u pedesetim, pa taman bila i konceptualna umetnica, stiglo je i Katarinu Anđelić, samo uokvireno u žanr komedije."

Za šta su sve vrata otvorena?

"Za ono što ovakav način humora može da iznese. U igri je ono što nas muči, zbunjuje, raduje, čini nervoznim, spokojnim, inspiriše...Sve što pali ili gasi naše osećanje zadovoljnog bića. Pritom, sve izlazi iz likova koji su bazično dobri, naivni i nežni."

Rekli ste da je za celu ekipu zabava počela prvog snimajućeg dana. Kako izgleda jedan takav dan? Ko vas najviše zasmejava?

"Iako su sve uglavnom glumci s dugim stažom, niko nije izgubio radost igranja. Jedni drugima smo dobri i partneri i publika. Eto, to je dobra zabava, kad uživaš u svom poslu i u ljudima sa kojima radiš."

Kako je izgledao susret sa Sofijom Jović, koja tumači vašu ćerku Milicu u seriji?

"Stigla je poslednja u ekipu, nekoliko dana nakon početka snimanja. Kao u Besonovom filmu, ona je bila naš peti element, taj glavni koji nedostaje da sve bude kao nekad. Dirljivo i uzbudljivo."

U novom serijalu ekipi se pridružuje i Anica Dobra. Šta stiže s njom?

"Stiže samo dobro. Ona je veliko osveženje i za seriju i za našu malu družinu. Profesionalne karijere su nam krenule davnih godina, ali nikada nismo igrale zajedno. Proslavile smo prvi zajednički kadar dugim zagrljajem i smejanjem."

(Izvor: Večernje novosti)


Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.