Od povrede ni traga ni glasa, Novak sjajnom igrom do polufinala!

Đoković je do četvrtog trijumfa u petom međusobnom susretu sa Nieminenom došao sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 17 minuta igre.

U polufinalu, Đoković će igrati sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je pobedio Rišara Gaskea iz Francuske sa 7:6 (7:0), 6:2.

Za razliku od prethodna dva meča koje je odigrao u Kneževini, Đokoviću nije bilo potrebno mnogo vremena da uđe u ritam. Posle izgubljenog servisa u drugom gemu susreta, srpski teniser je uspostavio kontrolu nad mečom i nijednog trenutka nije dozvolio protivniku da se vrati.

Tok meča:

Na samom startu meča Novak je vršio veliki pritisak na Nieminena koji je prvi servirao, a iako je imao četiri prilike za brejk, Finac je uspeo da povede sa 1:0. Nieminen je nastavio u istom ritmu i odmah došao do brejka, da bi mu Novak uzvratio istom merom, a potom vrlo brzo i izjednačio. Od tada su obojica bili poprilično sigurni na svojim servisima i takav slučaj je bio do devetog gema. Tada je Novak izborio brejk šansu koju je iskoristio za 5:4 i priliku da već u sledećem gemu servira za prvi set, u čemu je i uspeo pošto je iskoristio drugu šansu.

Đoković je sa odličnom igrom nastavio i u drugom setu i bez većih problema odmah je došao do brejka. Novak je odmah osigurao brejk, da bi ponovo oduzeo servis Nieminenu i u trećem gemu za vođstvo od 3:0. Nieminen je vratio jedan brejk u sledećem gemu, ali je Đoković odmah uzvratio za 4:1. Posle sigurnih servis gemova obojice, srpski teniser je u osmom gemu servirao za meč, ali je Finac zahvaljujući Novakovim greškama imao dve prilike za brejk. Iako je Đoković prvu odbranio, drugu nije, pošto je loptu poslao u mrežu, i Nieminen je smanjio na 5:3. Ipak, ono što je propustio u tom gemu, nadoknadio je u sledećem i plasirao se u polufinale.

(Izvor: B92, Blic)

Pogledajte još