Čović: Verujem u ovaj tim Zvezde

"Zaista verujem u tim koji imamo. Mislim da imamo kvalitetne igrače i nijednog trenutka u njih nisam sumnjao. Možda trenutno nisu u najboljoj formi, ali to su isti oni igrači koji su nanizali 11 pobeda zaredom, plasiarili se u Last 16 fazu Evrokupa, osvojili drugo mesto u Jadranskoj ligi i osvojili Kup Radivoja Koraća. Znam koliko energije ulažu u poslednje vreme i siguran sam da će se taj njihov trud isplatiti", rekao je Čović za klupski sajt.

Komentarišući neočekivane poraze u Superligi Srbije, prvi čovek Zvezde je istakao da ih nijedan tim nije nadigrao.

"Sami smo sebe pobedili. Isključivo našim greškama i propustima smo došli u ovu situaciju. Porazi su sastavni deo sporta, istina je da to nismo očekivali, ali sada je pravi trenutak da pokažemo koliko smo jaki, a ja sam uveren da imamo snagu i kao tim i kao klub",
poručio je Čović.

On se još jednom osvrnuo na smenu trenera Vlade Vukoičića i dolazak Dejana Radonjića na klupu tima sa Malog Kalemegdana.

"Jasno i čvrsto stojimo iza odluke koju smo doneli. Naša procena je bila da nam je promena u stručnom štabu neophodna i doveli smo trenera za koga verujemo da može da nam donese željeni rezultat. Pominju se i takve priče da ne poštujemo struku, ali to jednostavno nije tačno. Potrebno je da se samo pogleda koliko smo još kao FMP proizveli kvalitetnih trenera i igrača, reprezentativaca. To se ne može postići ako se struka ne poštuje", rekao je on.

Čović očekuje da će Zvezda imati podršku navijaca na završnom turniru Jadranske lige u Laktašima, od 25. fo 27. aprila.

"Podrška navijača nam je izuzetno važna. Ne treba posebno naglašavati koliki značaj ima ovaj Fajnal-for u Laktašima. Zato ih pozivam da nas podrže, jer samo zajedno možemo do uspeha",
zaključio je Čović.

Košarkaši Crvene zvede će u četvrtak od 17 sati igarti protiv Radničkog iz Kragujevca, dok se u drugom polufinalu od 21 sat sastaju Igokea i Partizan.

(Tanjug)

Pogledajte još