Požar u Nišu: Mladić zapalio kuću cigaretom

Mladić je sa teškim opekotinama obe ruke zbrinut na Dečjoj hirurškoj klinici, dok je njegovim roditeljima lekarska pomoć pružena kod kuće

Prema prvim informacijama vatru je izazvala cigareta sa kojom se mladić uspavao. Ferizović je sa teškim opekotinama obe ruke zbrinut na Dečjoj hirurškoj klinici, dok je njegovim roditeljima Janošu i Biljani lekarska pomoć pružena kod kuće.

Samo zahvaljujući Janoševoj snalažljivosti izbegnuta je tragedija, jer je uspeo da kroz prozor izvuče mlađe sinove – šesnaestogodišnjeg Danijela i desetogodišnjeg Nikolu pre nego što se vatrena stihija proširila. Janoš i Biljana tvrde da ne znaju šta je uzrok požara koja im je uništila skoro sve što imaju i zamalo ih ubila.

- Ja, žena i mlađi sinovi smo spavali u kući, a Oliver je noćio u susednoj prostoriji. Bilo je oko četiri ujutro kada je uleteo u sobu vrišteći. Ceo je goreo, ja sam skočio i počeo da ga gasim rukama. I ja sam počeo da gorim ali mi je na pameti bilo samo kako da spasim porodicu – počinje priču za Telegraf Janoš.

Vatra je velikom brzinom nadirala u kuću pa je Janoš razbio staklo i kroz prozor izbacio najpre decu, a zatim je izašao i on sa ženom.

- Zgrabio sam crevo i počeo da gasim požar, komšija je pozvao Hitnu pomoć i vatrogasce. Sina su odmah odveli u bolnicu, a mene i ženu su proveli jer smo i mi zadobili velike opekotine – objasnio je Janoš.

Biljana Ferizović sa tugom je gledala zgarište u koje se pretvorila imovina ove porodice.

- Gde će deca da mi spavaju, krov je od trske, sve je izgorelo, srušiće se na nas – rekla je očajna majka.

Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Dečje hirurške klinike saopštio je da je Oliveru bio neophodan operativni zahvat.

- Najteže su mu povređene šake, radi se o dubokim opekotinama drugog i trećeg stepena zbog čega smo morali da uradimo operativnu obradu.

On se sada bolje oseća, ali je pretrpeo veliki šok – rekao je Živanović.

Nakon okončanog uviđaja policija je saopštila da nema sumnjivih okolnosti te da je požar izazvala cigareta.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još