Kaliopi za Nadlanu.com: Svako od nas je ponekad kao mrvica

Kako je tekao proces rada na albumu, koga tu još ima osim glavnog autora Romea Grilla ?
-Romeo je glavni kreator, producent i supervizor, ja sam njegova duša, svi ostali su pokretači motora koji se zove realizacija. Njihova imena su zapisana u malenoj knjizi albuma, dok je proces rada urezan na samom CD-u. Kad ga preslušate, otkrićete koliko smo uživali.

Da li ste baš u potpunosti zadovoljni albumom ili ste među onima koji misle da je „uvek moglo bolje“ ?
-Ne spadam ni u jedne ni u druge. Dok radim uživam u njemu i ne postavljam sebi pitanja koja bi me odvukla od toga. Samo tako mogu dati iskreni finalni proizvod svojoj publici.

Kako ste zadovoljni reakcijama na dosadašnja tri nova spota ?
-Ponudili smo vizuelizacije pesmama koje i bez toga nude svoje jedine slike dok ih slušate. Zato su i sva tri spota totalno različna. Reakcije publike i medija su više nego dobre i ja sam jako sretna i zahvalna zbog tog.

Opišite nam malo rad na spotu „Mrvica“, vrlo je interesantna ideja... Vi i ritam...
-Ideja za spot je Romeova, realizacija i režija su delo Danča Stefkova. „Snimila“ sam spot onog časa kad mi je Romeo ispricao ideju. Ta simbolika i način prikazivanja nasilja kroz suptilno osmišljene elemente znači da svako od nas ponekad u životu oseti kao mrvica, kao zgažen list... Neki trenutno, a neki zauvek.

BALKANSKA POP DUŠA JE...

Zvuk na novom albumu definišete kao „balkan soul pop“. Šta je, po Vama, najpre oličenje „balkanske pop duše“ ?
-Širina. Strast. Ludilo. Ljubav. Bezvremenost. Pokajanje. Izuzetnost. Sve ono što muzika zahteva.

Kako Vam, godinu dana kasnije, izgleda sve što se dešavalo na Eurosongu u Bakuu ?
- Još uvek isti, lepi osecaj. Dokaz da je sve bilo realno i istinsko.

Znamo šta je sve Romeo Grill bio Vama, a ono neizbežno pitanje je – šta je (sve) sada, to jest, da li je saradnja obnovljena samo na poslovnom planu ?
- Saradnja i može biti samo obnovljena na poslovnom planu, jer ono što se zivot zove ne trpi saradnje, već predanost i odanost. Mi smo to već imali nekada na jedan nacin, a danas drukčije i možda još jače. Svako ima i zivi svoj život, al’ smo zauvek jedno drugom - familija.

Predstavite nam malo Romea u muzičkom smislu, malo se zna o njemu u Srbiji. Da li potpisuje još neke značajne pesme osim Vaših ?
- Sigurno da potpisuje, ali ne punim imenom. Često stoji iza pseudonima ili prodaje autorska prava. Za sada se jedino na pesmama koje ja pevam potpisuje svojim pravim imenom, Romeo Grill. Ne rado daje intervjuje, izbegava javne nastupe. To je čovek kome su bitnije njegove tri palme u dvorištu (negde na Azurnoj obali), nego sva slava ovog sveta. Ja ipak ne mislim da se o njemu malo zna, jer je sa svojim hitovima prosto neizbezan na svim takmičenjima mladih talenata u Srbiji i celom regionu. Njegove pesme su njegovo ime.

NEMA VELIKIH I MALIH ULOGA

„Bato“ i „Kofer ljubavi“ su, to znaju i oni koji muziku površno prate, obeležja Vaše karijere. Da li su Vam, ipak, nekada predstavljale i „balast“ kao, recimo, glumcu koji na početku karijere dobije veliku ulogu ?

-Za velikog glumca ne postoji velika i mala uloga (smeh).

Veliku je pažnju privuklo Vaše učešće u programu „Ja imam talenat“, upoznavanje sa Lukom Stojićevićem... Poznajući koliko ste emotivni, to je sigurno ostavilo jak utisak i na Vas, ne samo na njega ? Možete da kažete nešto više o tome, što kamere možda nisu snimile ?
-Najlepši deo tog poznanstva se dogodio iza kamera, i taj deo je postao zivotna prica - moja, Lukina i nasih najblizih ljudi. Presladak dečko čarobnog glasa i duse... Sad u svojim velikim angažmanima oko albuma, imam nažalost, premalo vremena za druzenje, ali, doći ce on meni na koncert, i doći ce vreme za ponovno druzenje. U kontaktu smo svakako - telefon, skype...

Spadate među one koji, kad ih pogledate, pomislite da je vreme stalo i da ti ljudi, jednostavno, ne stare. Sigurno se svakodnevno susrećete sa pitanjem „Kako uspevaš“ ? Šta najčešće odgovorite ?
-Nasmejem se najšešće (nasmejala se i sada, prim. M.Ć.)

Kako vam se čini kada vas nazovu divom ? Lepa, velika reč na ovim je prostorima, nažalost, prilično „izraubovana“, pa i degradirana ?
- Meni su u karijeri prilepljivali i dodeljivali razlicite “titule” i epitete. Ja tačno znam koje bi zadrzala za sebe, a koje stavila na “ebay” i prodala u dobrotvorne svrhe. “Diva” sigurno ide na prodaju.

Volite sport. Koji Vam je omiljeni ?

-Volim tenis, fudbal, košarku, rukomet.

Pratite li fudbal ? Makedonija i Srbija su, kao i Hrvatska, trenutno u istoj grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ?

-Koliko god uspem i mogu. Baš smo ko Eurosong, čak i u fudbalu zajedno u grupi.

Dugo najavljujete koncert u Sava centru – bliži li se sad, u sklopu promocije albuma, konačno realizacija tog lepog plana kome su se mnogi poradovali ?

-Ovo je godina za realizaciju. Želim da srpskoj publici pružim koncert koji nikada neće zaboraviti. Zato su najbitnije pesme. I zato je ponovo Romeo tu. Zato jer publici uvek treba reći - HVALA.

Foto: Angelovski Photography

Pogledajte još