Delije: Čedomir Jovanović je izazvao incident!

Tokom vaterpolo utakmice u Mađarskoj protiv Segedina došlo je do fizičkog obračuna Jovanovića i njegove pratnje, uključujući i suprugu, i pristalica Zvezde.

LDP je nakon toga saopštio da je deo navijača napao Jovanovića, a da ih je drugi deo smirio. Ta stranka je objavila i da su huligani tukli sve, uključujući i Jovanovićevu suprugu. Jedan prijatelj političara je teže povređen.

Organizovani navijači Crvene zvezde demantovali su danas tu verziju događaja i saopštili su da je Jovanović naknadno došao do restorana u kome je bila većina navijača i da je ignorisao, kako je navedeno, molbe navijača sa parkinga da ne ulazi na to mesto, već je produžio ka sledećem splavu i da je ignorisao dobacivanja i sa tog mesta da ni tamo "nije dobrodošao".

"Kada je ušao na splav, jedan od viđenijih Delija je ustao i zamolio ga da napusti splav, na šta je on rekao "dobro, evo,Kosovo je Srbija", krajnje cinično...Čovek (Jovanović) koji se nalazi među 100 ljudi koji mu govore da je nepoželjan očigledno nije to shvatio ozbiljno, pa je započeo verbalnu raspravu... (i) čak je pokušao
glavom da udari jednog druga koji mu je prišao da kaže da se ne prave problemi, a to je inače čovek koga on apostrofira kao glavnog krivca",
navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Beti.

Organizovani navijači naveli su da je tada Jovanovićev kum počeo da se tuče sa jednim od pristalica pored i da je posle toga nastao "opšti metež u kome su viđenije Delije pokušale da smire stvari time što su izveli Čedomira Jovanovića napolje, dok je kum ostao na splavu da se bije".

"A naš drugar,koga on optuzuje za napad, prvi je koji je hteo da sve prođe bez problema i on je taj koji ga je izveo napolje i zaštitio na parkingu kafane", piše u saopštenju.

Udruženje građana Delije sever navelo je da njihove tvrdnje dokazuje to što Jovanović "nema ni jednu jedinu povredu na sebi, kao ni njegova žena koju niko nije pipnuo".

Organizovani navijači su saopštili da je to "jedina i prava istina", a onda su Jovanovića optužile za veze sa organizovanim kriminalom, kao i da konzumira opojne supstance.

Beta

Pogledajte još