Feđa Stojanović: Moj pogled je upućen ka Grockoj niz Dunav

Stojanović je kazao da, zbog učestalih proba u pozorištu, ima malo slobodnog vremena, kao i da čezne za odmorom u vikendici kraj Dunava.

”Moja prava oaza mira je u Grockoj , pored Dunava. Tamo imam malu vikendicu, kucicu u koju želim da odem”, ispričao je Stojanović zamišljeno.

Zatekli smo ga u pauzi između proba kako razgovora sa novinarima i priča o predstavi čiju je realizaciju sanjao skoro jednu deceniju. Konačno uz prijateljsku saradnju sa rediteljem Erolom Kadićem postavlja jednu od čuvenih ljubavnih priča na Veliku scenu Opere i teatra Madlenianum.

Posle dugog iščekivanja na ulogu profesora Rota u melodrami “Plavi andjeo”, smatra da je baš u godinama kada takvu ulogu može da odigra.

”To je priča koja je mene dotakla i tokom godina želja je sve više rasla. Sigurno da sam u izgradnji lika uključio neka svoja životna iskustva, velike ljubavi, velika razočarenja, pobede i poraze”
, kazao je Stojanović.


Premijera melodrame “Plavi andjeo”, u reziji Erola Kadića, održaće se na Velikoj sceni Madlenianum 21. i 22. aprila, a zamišljeni pogled našeg sagovornika odao nam je gde bi on voleo da ode kada se zavese budu supstile:

“Moj pogled je upućen, ka Grockoj niz Dunav”
.

D.M.

Pogledajte još