Najnovija otkrića: Hitler je bio gej i uzimao je ženske hormone?

O njegovom privatnom životu postoje mnoge teorije: Tako se preispituje njegovo zdravstveno stanje, eventualna dijagnoza psihičke bolesti, ali i upitna seksualna orjentacija, prenosi Washington Examiner.

Ali, beleške iz intervjua Američke vojske s diktatorom tvrde da je imao homoseksualne sklonosti, i da nije spavao s Evom Braun u sobi i da je čak uzimao više vrste lekova, a među njima i ženske hormone.

Herman Merl, bečki lekar i vojni istražitelj, napisao je (očito u žurbi) nakon intervjua s Hitlerovim ličnim lekarima "homoseksualac", u polje gde se upisuje seksualna orijentacija.

Uz to dodaje "Eva Braun - posebna spavaća soba", pre nego što je napisao "ženski hormoni, više od 50,000 inekcija". U dokumentu između ostalog piše: "Ispričan mi je njegov seksualni život i snošaj s Evom Braun".

Beleške će ići na aukciju u vodeću aukcijsku kuću koja se bavi istorijskim predmetima, Alexander Historical Auctions iz Merilenda. Na aukciji će takođe biti ponuđeni predmeti iz Trećeg Rajha, uključujući i set za čaj iz Hitlerovog planinskog doma i dnevnici Josefa Mengelea. Obično takvi predmeti završe kod Jevreja ili u muzejima.

Merl takođe tvrdi kako je Hitler bio "histeričan megaloman", i bolovao je od neobičnih bolesti. Tako je morao da uzima lekove da smiri konstantno ispuštanje vetrova, a nagađa se da je bolovao i od Parkinsonove bolesti.

U jednog od proteklih aukcija kuće Alexander nalazili su se i spisi u kojima stoji da je Hitler konzumirao spermu bika, da podigne nivo testosterona. Ali, dokaz tvrdnji da su lekari na Hitleru isprobavali razne eksperimentalne metode je i spomenuta beleška o ženskim hormonima, koji se mogu da se koriste za razne bolesti, ali isto tako mogu da budu opasni po život i utiču na seksualnu sposobnost.

Predsednik Alexandera, Bill Panagopulous izjavio je da će na prodaju biti pet beležnica, a cena koju očekuju varira između 5000 i 7000 dolara.

Izvor: Index

Pogledajte još