Srbi najbolji u polumaratonu

Subotićeva je pobedila u vremenu od 1:19.34 sata, druga je bila Poljakinja Ana Celinska, sa 15 stotinki zaostatka, dok je treće mesto zauzela još jedna srpska atletičarka Ksenija Bubnjević.

U muškoj konkurenciji, Živanović je ostvario vreme od 1:08.35 sata, posle pređenih 21,1 kilometra. Drugi je kroz cilj prošao Mirko Petrović, sa skoro četiri minuta zaostatka, dok je treći bio Srđan Samardžić.

Tačno u 10 časova u Bulevaru kralja Aleksandra startovao je 26. Beogradski maraton, koji će cilj imati kod hotela „Moskva“. Ovogodišnje izdanje postavilo je nove rekorde, pošto je za maraton i polumaraton prijavljeno 2.800 takmičara iz više od 40 zemalja.

Znak za start dali su legenadarni američki atletičar Karl Luis, premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

„U ime svih vaših prijatelja u AIMS želim vam uspešan i siguran maraton pun uživanja i prijateljstva. Cela svetska maratonska zajednica s ponosom prenosi poruku mira i solidarnosti kroz Beogradski maraton“, navodi se u pismu podrške predsednika Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Paka Boraa.

Pre početka trke iz okupljene mase čulo se skandiranje „Ne damo Kosovo“ i „Izdaja, izdaja“, a Trku zadovljstva završila je i grupa od oko 50k mladića koja je nosila transparente i skandirala „Kosovo je srce Srbije“.

(Izvor: B92)

Pogledajte još