Supernatural posetilo više od 7.000 ljudi

Ulaz na festival bio je besplatan za sve koji su doneli da recikliraju staru garderobu, a u saradnji sa Crvenim krstom Beograda sakupljeno je preko 10.000 odevnih predmeta, saopštili su organizatori.

Centralna tema festivala bilo je ekološko obrazovanje, a u okviru panela "Revitalizacija Ade Huje", međunarodni i domaći eksperti su diskutovali o dosadašnjim aktivnostima i narednim koracima koje je potrebno preduzeti kako bi se Ada Huja pretvorila u trajno zeleno dobro.

Sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda Goran Trivan istakao je da Sekretarijat podržava organizaciju Supernatrala od samog početka, ističući da je za Beograđane posebno značajna lokacija na kojoj se on održava - Ada Huja, za koju je potrebno obezbediti sanaciju.

U cilju promovisanja obnovljivih izvora energije, u okviru festivala je pored solarnih panela postavljen i prvi vetrogenerator za napajanje "Rosa Zelene učionice", a "Apatinska pivara" nastavila je kampanju "Reciklirajte i vi" postavljanjem ručnih presa za reciklažu, koje će tokom proleća i leta biti postavljene na koncertima i drugim dešavanjima.

Vodeće ekološke organizacije predstavile su projekte i incijative kroz program "Grin komjuniti", na Zelenoj pijaci predstavili su se brojni izlagači, a za najmlađe je i ovoga puta organizovan poseban program.

U okviru muzičkog programa nastupili su hor Čarolija, Minja Subota, Dobrica Erić, ZAA, Kanda, Kodža i Nebojša, Block out i Đ Havijer Rejes.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još