SNS i SRS se optužuju za napad

SNS je saopštila je da je u Jabuci kod Pančeva fizički napadnuti predsednik MO SNS Jabuka Žika Mitrović i predsednik omladine Nenada Mitrovića.

Aktivisti te stranke su prikupljali potpise protiv Predloga deklaracije o Vojvodini kada su napadnuti.

U saopštenju je navedeno da je Nenad Mitrović, sa frakturom lobanje, hitno primljen u Urgentni centar u Beogradu, dok je Žika Mitrović, sa povredom butnog mišića, zadržan u bolnici u Pančevu.

SNS je osudila brutalni napad na aktiviste SNS u Jabuci. U saopštenju te stranke se navodi da je do incidenta došlo kada je grupa članova Srpske radikalne stranke provocirala naprednjake, govoreći da će "Vučiću da iščupaju grkljan, a onda i njima".

Iz SNS-a kažu da je posle pretnji, usledio fizički napad na Mitrovića i predsednika omladine u tom mestu Nenada Mitrovića. Iz te stranke navode da je to još jedan u nizu napada na njihove članove, koji su usledili nakon jučerašnjih pretnji predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Današnji nemili događaj je tragičan bilans sramne, nasilničke i vulgrane kampanje radikala i jasno pokazuje ko su, i kakvi su ljudi koji napadaju SNS i njenog predsednika Vučića, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ni fizičko nasilje, niti bilo kakav oblik pretnji, nisu metod političke borbe, niti će Srbiju dovesti u red normalnih, uredjenih država, niti će pomoći radikalima da se vrate u politički život. Istovremeno iz SRS je saopšteno da su odbornik SNS-a iz Pančeva Živadin Mitrović i njegov sin Nenad jutros oko 10 časova pretukli aktivistu Srpske radikalne stranke Petra Vujasinovića (67), dok je lepio plakate.

U saopštenju se navodi da su Vujasinoviću nanate teške telesne povrede glave i noge. Srpska radikalna stranka je najoštrije osudila "razbojničko onašanje režimskih batinaša i poziva MUP i tužilaštvo da preduzmu odgovarajuće korake".

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je u Jabuci kod Pančeva aktivista Srpske radikalne stranke napao aktiviste Srpske napredne stranke Živadina Mitrovića i njegovog sina Nenada Mitrovića i da je Nenad tom prilikom zadobio teške povrede glave. Veljović je rekao Tanjugu da je oko 10 časova na području mesne zajednice Jabuka, prema prvim podacima, aktivista SRS Petar Vujasinović iz tog mesta napao Mitroviće prilikom obavljanja njihovih aktivnosti.

"Tom prilikom, Nenad je zadobio teške povrede glave i njemu se ukazuje pomoć u Urgentnom centru u Beogradu"
, rekao je Veljović.

Policija će, prema njegovim rečima, u saradnji sa tužilaštvom preduzeti sve mere u skladu sa zakonom protiv Vujasinovića.

"Koristim priliku da uputim apel svim gradjanima da se uzdržavaju od aktivnosti koje bi mogle da naruše javni red i mir, ugroze bezbednost, živote i imovinu gradjana Republike Srbije i svih onih koji borave na njenoj teritoriji", istakao je Veljović.

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da za sve političke odluke treba obezbediti jedinstvo, ali da toga neće biti sa "banditima koji prete, tuku i ubijaju".

Vučić je novinarima ispred Urgentnog centra, gde je posetio Nenada Mitrovića rekao je da je napadač uhapšen i da će država znati da reaguje i zaštiti svakog čoveka.

"I ako misle da su mnogo jaki, i da se neko uplašio, grdno su se prevarili. Svi koji misle da ubistvima i pretnjama reše nešto i time dovedu Srbiju na pravi put, grdno su se prevarili", rekao je Vučić i dodao da banditi nikada neće pobediti normalnu i poštenu Srbiju.

Vučić je dodao da Mitrović, sutra neće napustiti Urgentni centar i da treba da mu predstoji još pregled skenerom.

"U Srbiji moramo po pitanju bilo koje političke odluke da postignemo jedinstvo, ali jedinstva i saradnje sa banditima koji misle da prete, tuku i ubijaju nikada neće biti. I ako misle da su mnogo jaki i da ih se neko uplašio, grdno su se prevarili. Država će znati da reaguje, da zaštiti svakog čoveka" , kazao je Vučić.

Sa druge strane, SRS je navela da su "režimski batinaši" pretukli njihovog aktivistu Petra Vujasinovića (67) dok je lepio plakate radikala.

Radikali su naveli da su pretučeni Živadin Mitrović i njegov sin Nenad jutros oko 10 časova. SRS je dodala da je Vujasinović teže povređen jer mu je razbijena arkada, a jedno oko potpuno zatvoreno od udaraca.

Radikali su naveli da ih "brutalno nasilničko ponašanje naprednjaka" neće zaustaviti u borbi protiv vlasti i protiv stvaranja nezavisne drzave Kosovo.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još