Pritvor za Dunjića zbog napada na Čedu Jovanovića

Portparol suda Dušica Ristić rekla je danas Tanjugu da je Dunjiću pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Istražni sudija ga je saslušao juče i pokrenuo istragu protiv Dunjića zbog sumnje da je izvršio krivično dleo nasilničko ponašanje na sportpskoj priredbi ili javnom skupu, napomenula je Ristićeva.

Tokom istrage u svojstvu oštećenog svedočiće i lider LDP-a.

Dunjić, koji je uhapšen u petak u Beogradu, od ranije je poznat policiji, a protiv njega je podneto više desetina krivičnih prijava za različita krivična dela, od kojih je najčešće u pitanju bilo nasilničko ponašanje.

On je prošle godine u aprilu pravosnažno osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora, kao i Uroš Avramović, jer su naneli teške telesne povrede Andreju Čoguriću na splavu "Kalipso" u aprilu 2008. godine.

Tom presudom preinačena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu i u pogledu kvalifikacije krivičnog dela i u pogledu visine izrečenih kazni, prema kojoj su posle ponovljenog suđenja bili osuđeni na po sedam godina i dva meseca zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

Dunjić, međutim, nije u zatvoru na odsluženju kazne.

Jovanović je napadnut u Segedinu, gde je bio na utakmici vaterpolo kluba "Crvena zvezda". Lider LDP-a je sa suprugom i prijateljima uoči utakmice ušao u restoran gde su bili "Zvezdini" navijači i većina se sa njim pozdravila, ali je grupa od oko 20 huligana počela da ga vređa, nakon čega su i fizički nasrnuli na suprugu, njega i njihove prijatelje.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još