Završena protestna šetnja DSS zbog briselskog sporazuma

Plato ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli, bio je popunjen, a procenjuje se da ima između 2.000 i 3.000 ljudi koji traže poništavanje sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Pored pristalica DSS, protestuju i pripadnici Pokreta Dveri.

(old_image)

Protest se održava pod sloganom "Nije gotovo, narod se pita". Planirano je da predsednik DSS Vojislav Koštunica preda zahteve u Vladi Srbiji i potom se obrati građanima.

DSS traži poništavanje sporazuma o severu Kosova, raspisivanje referenduma na kojem bi se građni izjsnili o tom dogovoru, kao i smenjivanje Vlade.

(old_image)

Portparol DSS Petar Petković ranije je pozvao građane na protest i objasnio na konferenciji za novinare da će DSS u Vladi Srbije predati zahteve u kojima traže i da predloženi sporazum bude poništen i da bude raspisan referendum na kome će se građani izjasniti o tom dokumentu. On je takođe ponovio "zahtev DSS da predsednik i premijer Srbije podnesu ostavke".

Petković je rekao da će protest DSS biti miran i da stranka podržava i miran protest Srpske radikalne stranke, a posebno proteste Srba sa Kosova i Metohije koje će nastaviti "da podržava bez ikakve rezerve".

Izvor: B92

Pogledajte još