Šampioni turizma na skupu u Beogradu

Međunarodni stručni žiri izabrao je za najbolju turističku destinaciju jugoistočne Evrope - Tursku, za najbolje turističko mesto Herceg Novi u Crnoj Gori, šampion etno turizma je -Etno selo Stanišići kod Bijeljine u Republici Srpskoj, dok je šampion zdrastvenog turizma "Merkur " u Vrnjačkoj Banji.

"Zlatnu čašu gostoljublja" osvojila je Ljubljana, a za ličnost godine u turizmu proglašen je Živorad Smiljanić iz Apatina. Najbolja turistička agencija je Kon Tiki travel u Beogradu, najbolji trening centar je - hotel "Palas" u Beogradu, a obrazovna ustanova - Ugostiteljsko- turistička škola u Beogradu.

"Internacionalni vitez kulinarstva" je Miro Bogdanović, predsednik Saveza kuhara mediteranskih i evropskih regija (SKMER) iz Splita, dok je "Zlatno turističko pero" pripalo novinarki RTS-a Svetlani Zrilić za emisiju "Knjiga utisaka".

Partner godine u ugostiteljstvu i turizmu je "Monera" eksport - import iz Novog Sada, dok je za turističku manifestaciju JIE -proglašen Sabor trubača u Guči.

U okviru turističke akcije "Birajmo najuspešnije u turizmu Jugoistočne Evrope 2012", međunarodna turistička patrola obišla je Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, BiH, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku.

(Izvor: B92)

Pogledajte još