Ko je romantičniji – muškarci ili žene?

0

Možda zaboravljaju godišnjice i kupuju poklone u poslednju čas za Dan zaljubljenih na pumpama, ali muškarci su izgleda romantičniji od žena.

Istraživanje je otkrilo da je 48 odsto muškaraca doživelo ljubav na prvi pogled u poređenju sa svega 28 odsto žena.

Rezultati istraživanja objavljeni su u knjizi „The Normal Bar“ a u anketi je učestvovalo 10.000 osoba širom sveta koje su odgovarale na pitanja u vezi sa vezama.

Autrka knjige Krisana Northrup želi da objavljivanjem podataka sakupljenih na internetu razbije mitove koji okružuju seksualnost i veze i otkrije kako zaista izgleda biti u vezi u 21. veku.

Među zanimljivim podacima nalazi se i broj ljudi koji su zadovoljni svojom vezom – 74 odsto i broj osoba koje veruju da je njihv partner ujedno i njihova srodna duša – 66 odsto.

Ono što je skrenulo pažnju većine jeste i podatak da veliki broj osoba ne smatra seks bez emocija sa drugom osobom prevarom – skoro trećina ispitanih muškaraca i žena imalo je vanbračne veze.

Knjiga takođe otkriva i kako po mnogima izgleda srećna veza: reuglarni izlasci, korišćenje nadimaka, držanje za ruke, strastveno ljubljenje, masiranje i često izjavljivanje ljubavi ključni su za dobru vezu.

Najveći broj veza se po učesnicima ankete raspao zbog manjka komunikacije.

(izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.