Ivan Bogdanov uskoro na slobodi!

On je osuđen za napad na policiju i učešće u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan - Zvezda 2006., objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Pošto je u pritvoru od 24. maja 2011. kada je u Srbiju deportovan iz Italije, Bogdanov bi već narednih dana mogao da se nađe na slobodi , pošto mu se vreme provedeno u pritvoru uračunava u zatvorsku kaznu.

Ovom odlukom sud je preinačio presudu Prvog osnovnog suda kojom je Bogdanov bio osuđen na dve godine zatvora.

Bogdanov je osuđen zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno cenio kao otežavajuće okolnosti za Bogdanova njegov raniji život, kao i njegov život nakon izvršenja tih krivičnih dela.

Takođe, pravilno je cenio i način na koji je izvršio krivicno delo za koje je osuđen imajući u vidu da je ispoljio istrajnost, visok stepen drskosti i bezobzirnosti.

Međutim, po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbom branilaca okr. Ivana Bogdanova ističe da prvostepeni sud prilikom odmeravanja kazne nije imao u vidu činjenicu da je okrivljeni kritičnom prilikom i sam bio povređen usled napada, kao i da je postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

“Ceneći stepen krivice okrivljenog, težinu izvršenih krivičnih dela, jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra, ličnost okrivljenog i njegove lične prilike, Apelacioni sud je prvostepenu presudu preinačio u delu odluke o kazni i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 11 meseci nalazeći da je ovako izrečena kazna nužna, ali i dovoljna mera krivično pravne zaštite, i da će se istom ostvariti svrha kažnjavanja, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Bogdanov je 24. maja 2011. godine, posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi I zabranjen mu je ulaz u tu zemlju narednih pet godina.

( Izvor: B92)

Pogledajte još