Mislio da su veprovi: Hrvat ubio komšiju i ranio jednog mladića

Ne uverivši se da je to divljač, lovac je ispalio kobni hitac iz karabina zrno je prošlo kroz Tomičinu desnu stranu prsa i zaustavilo se u Antonijevoj levoj rucii

- Tomica je otišao oko 19.30 prošetati sa komšijom Antonijem. Posle pola sata čuli smo pucanj iz puške. Nismo ni pomislili da se dogodila tragedija, ispričala je Jelena (75), majka ubijenog Tomice Lončara.

Skrhana od bola, Tomičina majka ispričala je da je i on lovac, ali tog dana nije sa sobom poneo oružje, kao i da ne može verovati da ga je ubio poznanik Stjepan, jer je vidljivost u lovištu bila odlična.

U kući bračnog para Nade i Miroslava Romeka takođe neverica zbog ubistva Tomice Lončara i ranjavanja njihovog sina Antonija. Njegov otac Miroslav ispričao je da mu je sin javio telefonom da sa Tomicom ide u šetnju. Posle pucnja Antonio ga ja pozvao mobilnim telefonom i rekao da je Tomica ubijen, a on ranjen.

Predpostavlja se da ih je lovac Stjepan Domitrović zamenio za vepra, jer je lov na divlje svinje dozvoljen tokom cele godine.

Miroslav Romek se takođe čudi kako ih lovac nije uočio jer je Antonio viši od 190 centimetara i težak oko 150 kilograma. Naime njih dvojica dolazili su putem oko koga s obe strane raste mlada šuma, a sumnja se da je lovac sa čeke, gde je čekao vepra video da se nešto kreće i zatim sišao i krenuo prema njima dvojici.

Ne uverivši se da je to zaista divljač, ispalio je kobni hitac iz karabina. Zrno je tada prošlo kroz Tomičinu desnu stranu prsa i zaustavilo se u Antonijevoj levoj ruci.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još