Obradović: Ako me pozove ambiciozan klub, možda odem u NBA

Najtrofejniji evropski trener prošlog leta je posle punih 13 godina napustio atinski Panatinaikos, sa kojim je osvojio 11 titule prvaka Grčke i pet trofeja šampiona Evrolige, a odlučio je da se godinu dana odmara od košarke.

"Takvu odluku doneo sam u savršenom trenutku, jer bi bilo teško da se odmah priviknem na promenu sredine. Rekao sam da ću se odmarati do juna, a ako dobijem ponudu za sledeću sezonu razgovaraću sa porodicom. Sam ću doneti odluku, jer želim da napravim projekat gde mogu da budem srećan. To će biti najvažniji aspekt", rekao je Obradović, a prenosi sajt Sportando.

Dodajući da je video kako izgleda predsezona u NBA, proslavljeni stručnjak je izrazio uverenje da može da radi u najjačoj ligi sveta.

"Ne samo ja, već i ostali evropski treneri. Ne znam da li će me neko zvati iz NBA, mogu samo da kažem da me do sada nijedan od NBA klubova nije pozvao, a meni je oduvek više odgovarala mogućnost da radim i živim u Evropi. Međutim, sada se to promenilo i ukoliko me bitan klub iz NBA pozove razmisliću o ponudi i mogao bih da odem. Ne želim, međutim, da idem u ekipu koja nema šanse da se domogne plej-ofa", poručio je Obradović.

Navodi se da bi srpski stručnjak bio "jaka opcija" za Detroit Pistonse, nakon što je taj klub otpustio trenera Lorensa Frenk.

Pogledajte još