Nikolić: Radnički deli 40 minuta od Evrolige!

Završni turnir Jadranske lige igra se u Laktašima od 25. do 27. aprila. Meč između Radničkog i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 17 sati. U drugom polufinalnom meču sastaju se Partizan i Igokea.

"Zvezdini aduti su skok i jake kontre, ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a otvaraju se i vrata Evrolige. Većina igrača u Evropi i dalje samo maštari da jednom zaigra na toj sceni, a mi smo nadomak tako nečeg", rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da, kada se analizira dosadašnja sezona, njegova ekipa može svakog da pobedi i od svakog da izgubi, jer je liga "nikad izjednačenija".

"Jednako smo motivisani i mi i oni, moguće je da opet bude meč na 'jednu loptu', kao naš poslednji. Verujem da će igrači da imaju veću koncentraciju. Očekujem da se potpuno posvete utakmici sa Zvezdom jer kad počne okršaj samo 40 minuta je do Evrolige", rekao je trener Radničkog.

On je naveo da ne želi da iznisi taktiku kojom će suprotstaviti Zvezdi, kao i da mu je najvažnije da su igrači maksimalno motivisani.

"Što smo imali izanalizirali smo iz Superlige, fokus svih nas u klubu je samo na fajnal-foru. Ideja mi je da imamo mnogo jaču odbranu i da budemo jači i u skoku, to su segmenti u kojima rival može da nas nadigra. Moramo bolje da zagradujemo koš, da dobijamo duele u vazduhu, u tom slučaju naši igrači će biti ti koji će da nose igru", kazao je Nikolić.

"Ako još pokažemo raspoloženje u napadu, budemo ubitačni kakvi smo bili 26 kola na Jadranu, ni priča o regionalnom prstenu nije nerealna, ali idemo korak po korak", rekao je on.

Beta

Pogledajte još