Lepotice sa Balkana među najbogatijim razvedenim ženama u Velikoj Britaniji

Na prvom metu "The Timesove" liste "najbogatije razvedenih žena Velike Britanije" je Slavica Eklston koja je, po pisanju "The Daily Maila", od razvoda "zaradila" čak 740 miliona funti. Nekada gospođica Radić iz Hrvatske bila je udata za čelnika "Formule 1" Bernija Eklstona.

Na drugom mestu, ali daleko "siromašnija", iz braka sa Romanom Abramovičem izašla je Irina Malandina. Ona je od bivšeg supruga dobila 155 miliona funti.

Dijana Sanela Dženkins iz BiH je na trećem mestu. Ova poznata humanitarka koje je u braku sa bogatim bankarom Rodžerom Dženkinsom provela 10 godina, nakon razvoda je dobila pola njegovog bogatstva, odnosno 150 miliona funti. Njih dvoje su se razveli 2011. godine i svoj razvod su nazvali najsretnijim ikada, a i danas su, navodnu, u prijateljskim odnosima.

Pozicija broj četiri na listi "žena koje su se dobro udale, a još bolje razvele" je pripala Galini Bešarovoj čija brakorazvodna parnica je trajala 45 sekundi, a vredela je 100 miliona funti. Inače, ona je bivša supruga Borisa Berezovskog, ruskog tajkuna koji je nedavno pronađen mrtav.

Na petom mestu je Beverli Čarman koja je "najsiromašnija od svih" sa iz braka "iznetih" 48 miliona funti. Bila je udata za Džona Čarmana koji je bogatstvo stekao baveći se osiguranjem.

Pogledajte još